Úvod »Mlýnky» Mlýnek na obilí Fidibus 21


        

Mlýnek na obilí Fidibus 21

skladem

 

naše cena bez DPH: 5 769 Kč
naše cena s DPH (21 %):
6 980 Kč

do košíku:
  ks  

Pouze 32 cm vysoký mlýnek na obilí Fidibus 21 je výkonnostně srovnatelný i s většími mlýnky. Uvnitř atraktivního bukového provedení je 250ti wattový motor, který umele 100g jemné mozky za minutu. Násypka zvládne obsáhnout 850g zrnek, což je dostatečné množství pro přípravu více jak kilového celozrnného chleba. Umožňuje mletí všech druhů obilovin jako je pšenice, žito, ječmen, pohanka, proso, amarant, jáhly nebo špalda. Kukuřice by se na tomto obilném mlýnku mlít neměla, protože je velmi tvrdá, mletí by trvalo delší dobu a muselo by se provést vícekrát. Obilný mlýnek se však může použít k mletí rýže, která ovšem trvá delší dobu.

Specifikace :

  • Měřítko rychlosti mletí : 100g/min
  • Kapacita násypky : 850g
  • Průmer mlecího kamene: 75mm
  • Výkon motoru: 250W
  • Hlasitost: ca.70db
  • Hmotnost : 6,2 kg
  • Výška misky u výsypky : 120 mm
  • Rozměry v mm (v/š/h): 320/155/160

Tělo mlýnku je z bukové překlišky, násypka a víko z čistého bukového dřeva (impregnovaný povrch).

Všechny KoMo obilné mlýnky mají velice pevné a tvrdé kameny složené ze směsi keramiky a korundu. Materiály jsou ztaveny za vysokých teplot ve vypalovací peci. Při výrobě této směsi vznikají ve výsledném materiálu vzduchové kapsy, díky kterým zůastává povrch stále hrubý. Usazením kamenů formuje mlecí komora vytvořena z plastu, který je netečný vůči potravinám. Speciálně vyvinuté elektrické motory poskytují dostatečně silný výkon a zároveň velmi tichý chod. Dřevo na výrobu mlýnků je získáváno z ekologicky obhospodařovaných lesů a chráněno organickými rostlinými oleji. Pouze to nejlepší bukové dřevo je pečlivě vybíráno pro výrobu každého z mlýnků. Jemnost mouky je možné průběžně regulovat od hrubé až po velmi jemnou. Jednoduše otočíte násypkou a vyberete si na stupnici požadovanou hrubost mouky.

Ať už máte ječmen, jáhly, kukuřici, rýži, žito, pšenici nebo špaldu vše proměníte ne nejjemnější mouku, která je ideální pro všechny Vaše potřeby pečení. Na hrubo je možné mlít i mastnější suroviny jako je např. oves a sója. Můžete umlít i mořskou sůl, sušenou zeleninu, houby (musí být dokonale vysušené) a různé druhy koření nebo kávu.

Mlýnky produkují tu nejjemnější mouku bez přehřívání zrna. Udržováním nízké  teploty během procesu mletí josu chráněny všechny enzymy, oleje a vitamíny. Kompaknost dělá z mlýnů cenný nástroj pro každého, kdo si rád užívá radosti zdravé kuchyně.