Pekárna SANA » Proč péci chleba doma
Proč péci chleba doma

Žijeme ve světě extrémů a ztracené morálky. Málokdo ale ví, že strava má také jeden z největších vlivů na naše fyzické a duševní zdraví, a tím i na naši morálku. Proto léčba musí začínat u přípravy našich nejčastějších potravin – u chleba a zeleniny! Jen my totiž známe požadavky vlastní rodiny, jen my dokážeme vložit do našich základních potravin poctivou píli i neošizenou technologii. A to jsou vlastnosti, které nikdy nenajdeme u velkovýrobců, kteří namísto kvality hlídají pouze nízkou cenu. Hezké ale je, že cena našeho chleba je sice nízká, ale svojí hodnotou prakticky nevyčíslitelná! Přesto jej dokážeme připravit za pouhých 5 až 10 minut, tj. za čas, který nám nestačí ani k doběhnutí do nejbližšího obchodu – samozřejmě pro chleba s nepřijatelnou kvalitou. Vše ostatní za nás udělá příroda a nová pekárnička. Kdo chce, může investovat do domácího mlýnku a  stane se tak nezávislý i na shánění kvalitního „pekařského“ obilí. Součástí našich jednodenních kurzů je i poskytování informací o pěstitelích prvotřídního pekařského obilí a navíc ještě v kvalitě bio. Takto se nemusíme bát, že nám skladové zásoby rychle zoxidují a žluknou, jako je tomu u mouky. Spolu s malým domácím mlýnkem se pak stanete nezávislí nejen na obchodech, ale i na nešetrných průmyslových mlýnech, které nám mouku připravují.

Rozdíl mezi chlebem z velkoprodejen a naším domácím

V pekárničkách pro zdraví typu SANA se dokážete vyhnout všem chybám i umělým “éčkám“. Nezapomínejte, že pro zhotovení základního chleba postačuje pouze mouka a voda. Ostatní ingredience jsou jen doplňky, které přidávejte přiměřeně! Vše ostatní najdete v základech pekařského umění. I to se u nás můžete naučit díky novým kurzům. Pokud totiž váš chleba bude krásný a chutný, pak jste udělali pouze první krok. V tom druhém kroku se budete učit „ladit“ svůj chléb pro účely vlastní rodiny. Jak jej připravit pro děti nebo dospělé, pro pracující i sportující a v neposlední řadě můžete zkoušet i různé bylinné chleby nebo chléb pro nemocné. Každá nemoc totiž potřebuje jiný chléb.

Naše pekárna upeče chléb téměř bez kůrky, protože dokáže částečně využít i páru, která se tvoří při pečení. Pak nemusíte mít obavy o své děti, které se s tvrdými, vyschlými a spálenými (a tím bohužel i karcinogenními) kůrkami stávají více hyperaktivní a agresivní. Dospělí a starší lidé zase nebudou tolik ohroženi kardiovaskulárními potížemi, jelikož i oni se stanou uvolněnější!

Nově a bez zbytečných chyb

U průmyslové výroby standardních chlebů jsme napočítali asi 40 technologických chyb! Toto číslo ještě není konečné, protože podobně jsou na tom také ti, kdo si pečou chléb doma v běžných pekárnách z připravovaných směsí. U vyznavačů zdravé výživy, kteří ctí zásady tradičního pečení, jsme našli stále ještě kolem 10 nepřijatelných chyb. „Bezchybné“ vaření a pečení je totiž podložené desítkami let studií a experimentování. Proto jsme se rozhodli nabídnout k našim výrobkům i jednodenní kurzy, které by měly ukázat kompletní praktickou přípravu se zmíněnými precizními postupy.